Falšovanie medu neubúda

0
0

Falšovanie medu je podvod. V poslednom čase akokeby neodradili falšovateľov od zámeru nadaľej zapĺňať police regálov. Chýbajú prísnejšie postihy.

About Jan Hajek

Check Also

Návrh: SMERNICA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY, ktorou sa mení a dopĺňa smernica Rady 2001/110/ES o mede /* COM/2012/0530 final – 2012/0260 (COD) */

20DÔVODOVÁ SPRÁVA: 1. KONTEXT NÁVRHU Cieľom tohto návrhu na zmenu a doplnenie smernice 2001/110/ES o …

VYKONÁVACIE ROZHODNUTIE KOMISIE zo 14. októbra 2011

11VYKONÁVACIE ROZHODNUTIE KOMISIE zo 14. októbra 2011, ktorým sa mení, dopĺňa a opravuje príloha k …

4 komentáre

  1. Mytyi asi si ma nepochopil. SI na nesprávnej adrese. Ja viem čo je to HMF aj ako vzniká aj ako sa zisťuje. Prečítaj si ešte raz môj článok.

  2. Hydroxymetylfurfural (HMF), aj 5 – (hydroxymetyl) furfural, sú organické zlúčeniny odvodené od dehydratáciu cukrov.
    Táto bezfarebná tuhá látka je veľmi voda-rozpustné.
    Molekula je derivát furánov, ktoré obsahujú ako aldehyd a alkohol funkčné skupiny. HMF bola zistená v najrôznejších-tepelne spracovaných potravín vrátane mlieka, ovocné šťavy, alkohol, med, atď ˇ(zdroj. wikipédia)
    Med teda obsahuje HMF, a zvýšené množstvo HMF v mede, neznamená že bol do medu nasypaný cukor,
    ale znamemá že med bol ,,len” prehriatý.

  3. Chcem tiež pridať svoj postreh. Veterinári nevedia čo je to HMF. To znamená, že keď je v mede vyšší obsah HMF tak podľa nich to je falšovaný med. Viete ako ku tomu prišli? Lebo HMF vzniká prehriatím cukrov. Čiže v mede je cukor?! a to je to falšovanie medu, lebo bol do medu “nasypaný” cukor?! Kto to konečne veterinárom patrične vysvetlí? Aj u nás v ZO veterinár čítal koľko je na regáloch falšovaného medu, lebo bol v mede objavený HMF, to znamené, že bol použítý cukor!?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Solve : *
19 + 24 =


error: Obsah je nedostupný !!!

www.vcely.sk - stránka o chove včiel.
Web Design Copyright © 2003
Ladislav Šebošik - Studio LaSe WEB DESIGN
Copyright © 2003 - 2019. All rights reserved.