Od blízkej histórie po súčasnosť nie je veľký rozdiel v poctivosti predaja medu

0
0

V USA v r. 1976 vyvinuli metódu získavania C 4, – škrobového cukru /HFCS/ zo zrna kukurice. Táto látka sa pridávala a aj pridáva hlavne do osviežujúcich nápojov – limonád ako sladidlo. Boli to Číňania, ktorí keď zistili, že HFCS obsahuje glukózu a fruktózu práve tak ako aj med, využili tento objav k falšovaniu medu.

About Jan Hajek

Check Also

Návrh: SMERNICA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY, ktorou sa mení a dopĺňa smernica Rady 2001/110/ES o mede /* COM/2012/0530 final – 2012/0260 (COD) */

20DÔVODOVÁ SPRÁVA: 1. KONTEXT NÁVRHU Cieľom tohto návrhu na zmenu a doplnenie smernice 2001/110/ES o …

VYKONÁVACIE ROZHODNUTIE KOMISIE zo 14. októbra 2011

11VYKONÁVACIE ROZHODNUTIE KOMISIE zo 14. októbra 2011, ktorým sa mení, dopĺňa a opravuje príloha k …

8 komentárov

  1. Ondrej čo chceš riešiť? Že majú perfektne zorganizovanú prácu?! ALebo to, že sú hygiienicky oblečení?! Vieš Číňaňia majú nadbytok ľudí, takže nepotrebujú nehoráznu automatiku-na to mají lidi a nie málo. Ja proti tomu filmu nič nemám. Jedine sa mi zdal, že ten med je moc riedky ale ja to neviem posúdiť aká je tam flóra. Netreba nadávať na Číňanov ale na EÚ. Lebo všetky medy aj nemedy čo sa k nám dovážajú sú s povolením Bruselu.

  2. S týmto článkom úplne suhlasim. Taketo medy su stale aj v naších reťazcoch. Veď cela spoločnosť Golden nectar bola natom postavena. V súčastnosti existuju už oveľa spoľahlivejšie spôsoby falšovania, ktoré používaju veľke spoločnosti. Male na takéto technologie nemaju prostriedky.

  3. Keby Nemec videl v akých “medárňach” vymetajú Slováci, tiež by sa zhrozil.

  4. Já tam na videu vidím systematickou práci. Cezení je zakompovoáno v nálevce. Při vybírání medu z úlu se vkládá na rámky cosi jako léčivo, předpokládám, že jde o akaricid, stejnokroj a roušky na obličeji také hovoří o něčem hygienickém, očem nemá potuchy ani jeden včelař ze sta v Evropě, podložky pod nohy, nerezový medomed, nerezová nálevka a uzaviratelný sud bez možnosti kontaminace pádem nečistoty. Jestli někdo ví, jaká byla při vytáčení teplota, tak by mohl i říci, jaká byla podle viskozity medu v kýblu procento vody. To nemohu posoudit, protože med nebyl na videu měřen. Viskozita s teplotou stoupá velmi. Na zahuštění medu mají a používají asi jiné postupy a nepoužívají tradiční postupy. Nejsem nesnášenlivý k práci co vidím, ale k nesnášenlivosti u druhých.

  5. Tí čínanom ide iba o peniaze, toto predsa nemá nič spoločné. Je to hnus.
    Pripomínajú mi kobylky ktoré zanechávajú za sebou spúšť.

  6. Výborný aktuálny článok, ktorý sa venuje dôležitej téme. Takých by tu malo byt viac. Môžme včeláriť takou technológiou o akej sa ani marťanom nesnívalo ale ak sa toto nevyrieši je všetko zbytočné.

  7. pozrite si toto zaujímavé video, tu je odkaz:

    http://www.youtube.com/watch?v=BLv390yWTjU&feature=related

    Všimnite si tú “medáreň” a v medomete končia aj rámiky s plodom, keďže sú včely len v jednom nadstavku.
    Žiadne aspoň základné precedenie, len šup do suda a rýchlo preč z krajiny, aby tá zahustená voda neskvasila. 👿

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Solve : *
12 ⁄ 6 =


error: Obsah je nedostupný !!!

www.vcely.sk - stránka o chove včiel.
Web Design Copyright © 2003
Ladislav Šebošik - Studio LaSe WEB DESIGN
Copyright © 2003 - 2019. All rights reserved.