Sú tomu už takmer dve desaťročia čo mi priateľ Július Boďa zo Svitu dal recept na výrobu medového vína. Medové víno podľa tohoto receptu je vysokohodnotný nápoj a to pre svoje zložky, lebo med nevaríme a nevystavujeme ho vysokým teplotám nad 45 stupňov Celzia.

3 myšlienky k článku “Medové víno”
  1. Nezostane pri takejto koncentrácii med. roztoku medovina veľmi sladká? A prečo doporučujú med. roztok prevariť a zberať tvoriacu sa penu(odstraňovať bielkoviny)? Nieje problém s kvasením? Bál by som sa, že to može miesto kvasenia prejsť do kysnutia, octovatenia. Ďakujem

  2. Ďakujem za recept na víno.Spracovávam tému "Včelie produkty a ich využitie"Ak máte ešte niečo zaujímavé pošlite.
    S úctou Anton

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Overenie *

71 + = 73

error: Obsah je nedostupný !!!