Štós – dedinka na juhovýchodných výbežkoch Slovenského Rudohoria v časti Volovských vrchov. Na pozvanie Uhorského panovníka Bélu IV. Prišli do týchto oblastí nemeckí prisťahovalci.

7 myšlienok k článku “Ako sme hľadali lesné včely”
  1. Článok som poslal niekedy v septembri minulého roku do redakcie pani PhDr.Beate Vrzgulovej, šefredaktorke . Potvrdila prijatie a zrejme ho pripravuje do tlače.
    Uvidíme ako redakčná rada posúdi obsahovú úroveň článku. Viacerí včelári však tvrdia, že na vine nemusí byť šfredaktorka, ale celý system riadenia, menežovania zo strany Výkonného výboru. Tam treba hľadať príčiny . Skúste napísať na ústredie email ? Skôr zomriete ako dostanete odpoveď, alebo skúste zatelefonovať na sekretariat a spýtať sa banálnu vec. Každý včelár prispeva na činnosť ústredia v Bratislave čiastku 12.-sk, za každé svoje včelstvo ale včelár nepozná rozpočet, výsledok hospodárenia, všetko je zahalené rúškom tajomstva.Dúfam, že nie včely riadia sekretariat VV SZV
    G.Komínek , Košice

  2. Určite tento článok poslal autor do redakcie časopisu Včelár.
    Tam je zrejme embargo na uverejňovanie článkov rádovych včelárov, členov SZV. Zrejme len vyvolení môžu uverejňovať svoje články v našom časopise na ktorý prispievame všetci.
    Veď už boli niekoľko krát prijaté zásady, aby redakcia dala takýmto článkom zelenú, ale zrejme u šefredaktorky stále svieti červená.
    Sám sa zúčasnil niecoho podobného. Kopanice, september
    celý deň hľadanie a darilo sa. Len napokon sme došôi cca 4 km k úľom starého včelára. Potom neplatila ani fantastické konštatovanie, že keď prídu teplé dni tak nehodno veľa vína piť. Ten sme porušili a hodne vína sme obetovali tomuto podarenému dňu na , ktorý si celý život budeme spomínať.
    Mišo Seničan

  3. Veľmi pekný príbeh.Keby sa našlo viac takýchto príbehov mohla by sa napísať kniha.Iste by veľmi zaujala.

  4. Veľmi pekné čítanie a aj poučné. Internet nemá veľa včelárov, preto odporúčam poslať do časopisu Včelár. Aj keď dúfam, že teraz sa nerozbehne hľadanie včiel v lesoch a pílenie stromov.

  5. Som rád, že sa vynikajúci opis vyhľadávania včiel v hlbokých lesov dostal na túto stránku, čím sa zachoval sa pre budúcnosť. Keď som robil krátku recenziu článku, bol som nadšený opisom ako si naši predkovia dokázali prispôsobiť a využiť biologické návyky včely pre svoje potreby. Nemá to chybu, včela aby v prírode prežila, musí sa správať racionálne a využiť svoje pudy, ktoré do svojich génov ukladala dlhé milióny rokov.
    Gabi blahoželám a hodnotím Tvoj príspevok nie len za logický obsah, ale i dobré a zaujímavé čítanie. Mal by sa dostať i do trvalej včelárskej literatúry. Článku udeľujem zaslúžených päť bodov. Anton

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Overenie *Časový limit bol prekročený. Vyplňte prosím overenie ešte raz.

85 − 84 =

error: Obsah je nedostupný !!!