Kryštalizácia medu je prirodzený jav a skryštalizovaný med je plnohodnotný. Spotrebiteľ však pri kúpe požaduje med v tekutom stave. Rozohrievanie medu je možné vo vodnom kúpeli alebo v tepelnej komore s teplotou 40 – 50°C.

3 myšlienky k článku “Teplovzdušná komora na med”
  1. Je to zbytečně složité. Termostat z žehličky není moc přesný a nikdy moc dlouho nevydržel. Nejjednodušší je použít obal z pěkné porouchané ledničky. ohřev provést 2 žárovkami 220v/40W. Nezničitelný termostat je ze starého bojleru a na mísení vzduchu počítačový zdroj. Kdo má rád věci ještě jednodušší, nebude se ventilátorem ani termostatem zabývat, stačí pouze kombinací výkonu dvou žárovek dosáhout stejného. Žárovky se umístí do rohů a nepatrné rozdíly teplot, které by odstranil větráček jsou zanedbatelné. Výrobní cena, když nemáte nic doma tak max. 200 -. Zdraví R. Stonjek

  2. Jednoducho sa dá zostrojiť komora na stekucovanie medu z starej chladničky. Je vhodná kôli kvalitnej izolácii. Pre topenie do 50 kg medu si neviem nič jednoduchšie ani predstaviť. Žiarovky max 250W a termostat. Max 24 hod a je tekutý med. Zaplatíte len za termostat. Ten netreba podceniť. Niekedy majú termostaty malú citlivosť.

  3. Niečo podobné som zostrojil aj ja za pomoci tvrdeného polystyrénu . Dno, bočné strany som zlepil lepidlom na polystyrén. Termostat som získal z vyradeného bojlera a ako vyhrievacie teleso so použil starší fén. Nemám prepočítanú spotrebu el. energie , ale po nahriatí medu fén sa spustí na 20 sekund a 5 až 10 minút je v kľude. Ak máte pripravený materiál, ste schopný túto komoru zložit /zlepiť/do 1 hodiny.
    Do tohoto priestoru sa zmestí 5 mliekarenskych kandiel.
    Aby som nezabudol, je to ideálne miesto na výrobu medoviny.
    Hospodár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Overenie *Časový limit bol prekročený. Vyplňte prosím overenie ešte raz.

1 + = 7

error: Obsah je nedostupný !!!