Copy úryvok z Pravdy z 20.11.2005:„Barroso přijel do Česka představit takzvaný plán D, který charakterizují hesla: dialog, demokracie a debata. Klaus tento plán vítá. Sám prý totiž dialog a demokracii v EU postrádá“.
Pán prezident ČR je temer 2x tak starý ako predseda e. komisie a veľmi sa mi páči jeho výrok skúseného politika.

2 myšlienky k článku “Jose Barroso v Prahe”
  1. Každý ohlas vítam
    Na tejto stránke už dávnejšie vytkol mi istý včelár z D. Stredy, aby som sa nemiešal do politiky…..
    Nuž teda nemiešajme sa a predávajme slnečnicový med do Veľkého Medera a aj inde za ponúkaných 39 Sk/kg , alebo ten s rezíduami antibiotík za 19 Sk/kg. Ak by to tak malo byť a súhlasili by sme, tak právom by sa dalo o takých drasticky povedať, že majú o kolečko viac, alebo sú šibnutí. V takom prípade ale celkom normálne správali by sa výkupcovia medu za ponúkané VOC.
    V 1. čísle časopisu Slovenský včelár z r. 2003 bol uverejnený môj článok: „Obdobia krízy sú bolestivé, ale nikdy nie sú večné“. V 11. bodoch sú popísané nedostatky o ktorých včelári vedia, ale štátna správa signalizáciu mala vziať v úvahu a to negatívne pri dobrej vôli mohli by napraviť z ich strany. Nezareagovali a robia tak zanovite aj naďalej. Ms. José Manuel Barroso po roku svojho pôsobenia a s odmietaním znenia eu. ústavy členskými štátmi zistil, že politika jeh.o predchodcu a la l´état c´est moi, k pozitívnemu vývoju nevedie a preto vysvetľuje v členských krajinách plán D /dialóg, demokracia, debata/.
    Je chválitebné, že o plán D zaujímajú sa aj nie včelári a komentár k plánu D pre Slovensko Blog_Sme publikoval Paľo Sibyla. Ten je nepomerne ostrý, lebo spomína aj potrebu vykonania deratizácie….

  2. Dialog medzi vcelarmi, ako predstavitelmi Biosfery a uradnikmi – predstvitemi Byrosfery, nemoze prirodzene prebiehat, nakolko cinnost kazdej sfery podlieha inym zakonitostiam a radi sa inymi zakonmi. Alebo povedane inymi slovami – co je "oficialne", nie je funkcne a co je funkcne, nie je oficialne. Nazornym prikladom je i diskusia na tejto kvalifikovanej, ale neoficialnej stranke a diskusia na oficialnej stranke ministerstva, kde Vam nema kto kvalifikovane a s vyssou mierou osobnej zodpovednosti za svoje slova zodpovedat. Odpovedou mozu politici nanajvys poverit odbornikov, a tak sa stane, ze si musite zodpovedat na svoje otazky sam. To vsak potom vyzera ako monolog pana Hajeka – v mnohom pravdivy ale malo ucinny. Aj napriek tomu ma svoj zmysel a posuva poznanie veci dalej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Overenie *Časový limit bol prekročený. Vyplňte prosím overenie ešte raz.

18 + = 27

error: Obsah je nedostupný !!!