V Liptovskom Hrádku sa dňa 22. októbra 2005 uskutočnila I. celonárodná slovenská výstava vo včelárstve.

Jedna myšlienka na článok “I. celonárodná výstava slovenského včelárstva – L.Hrádok (X.2005)”
  1. Príspevok je bohato ilustrovaný, názorne poukazuje na to, že včely stále vedia fascinovať ich chovateľov a niektorých konzumentov včelích produktov. Za súčasného stavu, ktorý nám navodili naši i cudzí prevážne politici, je obdivuhodné, kde sa berie tá transparentná zanietená sila nepoddať sa a včelári ť ďalej v nepriaznivých a pre včelárstvo až likvidačných podmienkach.

    Včelári, ktorí vedia vyrobiť väčšie množstvo domáceho pravého medu, bezmocne sa dívajú na to, ako sa dováža do SR ako proexportnej krajiny med z mimo krajín ES a nedivil by som sa, že až z Tramtárie.
    Hromžíme na to, lebo prístupom SR do EÚ legálne pribudli nám konkurenti veľmi lacného medu. Nikto z nás nevie za také VOC doma vyrobiť pravý SE med. Napr. doviezol sa do Spišskej Novej Vsi med z Macedónie za 26 Sk/kg, čo je u nás ekvivalent ceny 1 kg repného cukru. Keďže med sa môže označovať na etikete ako pôvodná krajina mimo ES, tak nemusí to byť med práve z tej krajiny odkiaľ sa k nám doviezol. Také krajiny môžu legálne obchodovať ako priekupníci medu aj z iných svetadielov.

    MP SR vo svojej réžii prevádzkuje na svojej web. stránke www. mpsr.sk Fórum ministra a Agrofórum, ale odpovede ministra tam nejdú ako v zime na saniach. Správne poznamenal istý priateľ, čitateľ včelárskej stránky Laca Šebošíka, že čo je oficiálne je nefunkčné a čo je neoficiálne je funkčné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Overenie *Časový limit bol prekročený. Vyplňte prosím overenie ešte raz.

74 − 71 =

error: Obsah je nedostupný !!!