Kto s pozornosťou sleduje včelárske časopisectvo svetové, mohol sa presvedčiť o tom, že v minulom roku skoro všetky väčšie včelárske časopisy, bez rozdielu národnosti, vrele si pripomínaly významné výročie do včelárskej praxi tak výborne uvedeného “Hruschkovho medometu“.

5 myšlienok k článku “Rozpomeňme sa aj my!”
  1. to som sa dozvedel veci ze hruska nebol ziaden cech a po cesky nevedl ani ceknut
    cesi roztrubuju v dnesnych casoch ze vynalezca medometu bol cech hruska
    omyl kolegovia bol to major rakuskej armady a cisty rakusak

  2. História, je veľké bohatstvo národa a spoločnosti.Nahliadnuť do nej nie je vôbec jednoduché. Zdrojom musia byť zachovalé a hodnoverné artefakty.Som rád , že správca serveru pán Šebošík venoval spústu času a hlavne vlastných financii pre získanie týchto cenných archívnych materialov.

  3. P. Bencúr máte určite pravdu. Slovensko, má bohatú včelársku históriu a mojou snahou bude aj na týchto stránkych priniesť z minulosti niektoré zaujímavé články, ktoré stoja za povšivmnutie.
    Mám k dispozícii takmer [i]2 metre [/i]staršej včelárskej literatúry. Ako sa včelárilo v minulosti, ako sa postupovalo pri liečení včelích chorôb, pripomenúť si významné osobnosti včelárstva na Slovensku to všetko a radu ďalších článkov sa tu postupne objaví. Verím, že čitateľov zaujmú a nájdu v tom-ktorom článku aj nejaký prínos pre seba a svoje včelárske okolie.

  4. pan sebosik, potesil ma vas prispevok, ktory svedci o bohatych duchovnych hodnotach slovenskeho vcelarstva, v ktorom boli uz davno odskusane tie najprogresivnejsie metody vcelarenia, co sa "znovuobjavuju" a tisnu do popredia dnes. v kazdom prispevku, s akoukolvek temou, na tejto stranke, je mozne spomenut niektoreho aj ludoveho vyskumnika a priekopnika moderneho vcelarenia z kazdeho obdobia nasej slovenskej bohatej vcelarskej historie. nech je ich blaha pamiatka medzi nami vecna!
    milan bencur 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Overenie *Časový limit bol prekročený. Vyplňte prosím overenie ešte raz.

+ 78 = 82

error: Obsah je nedostupný !!!